Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 13:09

¶νοδο σημειώνει σήμερα το δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο «πακέτο» διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ καταγράφει πτώση εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων σχετικά με την αναζήτηση κρατικής βοήθειας από τις ρωσικές τράπεζες προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τον δανεισμό τους.

Πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και οι σημερινές δηλώσεις του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ¶ξελ Βέμπερ, σύμφωνα με τον οποίο, οι ανησυχίες για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της χαλαρής νομισματικής πολιτικής δεν θα πρέπει να σταματήσουν τους κεντρικούς τραπεζίτες από την επιθετική μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους, λίγες ώρες προτού ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του αμερικανικού σχεδίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιθνερ.

Λίγα λεπτά πριν τις 12:00, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,5% έναντι ενός «καλαθιού» ξένων νομισμάτων, ενώ σημείωνε άνοδο 0,7% έναντι του ενιαίο ευρωπαϊκού νομίσματος στα 1,2917 δολάρια ανά ευρώ.

Παράλληλα, υποχωρούσε έναντι του γιεν κατά 0,3% στα 91,14 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα