Peugeot: Ζημίες 343 εκατ. ευρώ το 2008

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 09:38
UPD:09:40
EPA/LUCAS DOLEGA

Ζημίες ανακοίνωσε η PSA Peugeot Citroen για το 2008, εν μέσω σημαντικής μείωσης των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη αλλά και την εγχώρια αγορά, με τη γαλλική εταιρεία να προειδοποιεί για περαιτέρω απώλειες τη φετινή χρονιά.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, οι καθαρές ζημίες της ανήλθαν σε 343 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 885 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα αποτελέσματά της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 74,5 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της Peugeot υποχώρησαν κατά 7,4% στα 54,4 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 550 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 69% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κρίστιαν Στράιφ αναφέρει πως η Peugeot Citroen θα επικεντρωθεί «στη μείωση των αποθεμάτων και τον περιορισμό της κατανάλωσης κεφαλαίων». Εκτιμά, παράλληλα, πως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα εμφανίσει ζημίες και το 2009, καθώς οι περικοπές δαπανών «δεν θα είναι αρκετές να αντισταθμίσουν την κατάρρευση των αγορών και τις δαπάνες αναδιάρθρωσης».

Η Peugeot και άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησαν στα τέλη του 2008 σε προσωρινό κλείσιμο εργοστασίων και περικοπές θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη σε διάστημα 15 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα