Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 07:03
UPD:07:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd., μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη βιομηχανική παραγωγή της χώρας, η οποία μειώθηκε για τρίτο συνεχή μήνα.

Ο Nikkei έχανε ποσοστό 0,2% φθάνοντας στις 8.682,59 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Αντιθέτως ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,6 φθάνοντας στις 847,78 μονάδες, καθώς μερίδα επενδυτών προχώρησε στην αγορά μετοχών της Tokyo Electric Power Co., της Kao Corp. και άλλων εταιρειών οι οποίες εμφανίζουν σταθερά αποτελέσματα παρά την ύφεση της οικονομίας.

«Η έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή δείχνει την ανάγκη αύξησης της ζήτησης σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε ο Yoshiya Morimoto, ο οποίος διαχειρίζεται 249 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Japan Investment Trust Management Co., συμπληρώνοντας ότι ενδέχεται να αυξήσει το μερίδιο του σε εταιρείες που καταβάλλουν μεγαλύτερο μέρισμα, όπως οι εταιρείες ηλεκτρικής ενεργείας.

Αλλού στην περιφέρεια, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 0,2% και στη Σιγκαπούρη ο Straits Times ποσοστό 0,5%. Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Ν. Κορέα, το Χογκ Κογκ, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα