Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΤτΕ και Εθνικής Τράπεζας Γιουγκοσλαβίας

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 07:38

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της Εθνικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της ασκούμενης εποπτείας του τραπεζικού συστήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος, θα υπογραφεί σήμερα.

Τη συμφωνία θα συνυπογράψουν στο Βελιγράδι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας και ο ομόλογός του κ. Μλάνταν Ντίνκις διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Γιουγκοσλαβίας.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, το μνημόνιο συνεργασίας των κεντρικών Τραπεζών Ελλάδος και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, αφορά στην αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και στη συνδρομή των εποπτικών αρχών της χώρας υποδοχής των πιστωτικών ιδρυμάτων που εγκαθίστανται σε αυτήν με τη μορφή υποκαταστήματος, θυγατρικής ή γραφείου αντιπροσωπείας. Ετσι, διασφαλίζεται πλέον ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τη λειτουργία των ελληνικών Τραπεζών στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και αντίστοιχα των γιουγκοσλαβικών τραπεζών στη χώρα μας (στην περίπτωση που υπάρξει αντίστοιχη εγκατάσταση).

Η σημαντική επέκταση της δραστηριότητας των ελληνικών τραπεζών σε χώρες της Βαλκανικής συνοδεύεται από την υπογραφή αναλόγων συμφωνιών, όπως ήδη έγινε με την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ενώ επίκειται υπογραφή άλλων με τη Ρουμανία, Τουρκία και άλλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα