GM: Συνομιλίες με SAIC για άντληση κεφαλαίων

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 10:34

Συνομιλίες με την κινεζική SAIC Motor είχε η General Motors, σχετικά με την πώληση μεριδίου που κατέχει η GM στην κοινοπραξία των δύο εταιρειών ή σε άλλες μονάδες, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στις συζητήσεις, τα οποία επικαλείται το Reuters.

Ειδικότερα, η GM φέρεται να προσέγγισε τις τελευταίες εβδομάδες την SAIC, προσφέροντάς της μέρος του μεριδίου της στην κοινοπραξία που έχουν συστήσει – η οποία κατασκευάζει και προωθεί στην αγορά τα μοντέλα Buick, Cadillac και Chevrolet.

Οι πηγές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένες να συζητούν για τις προκαταρκτικές επαφές μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, η GM θα καταστεί μειοψηφικός εταίρος στην κοινοπραξία στην Κίνα, την Shanghai General Motors Ltd., η οποία παραμένει ένα από τα «στολίδια» στις διεθνείς δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας.

Η GM έχει προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη προκειμένου να καταθέσει το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσής της, στο οποίο θα παρουσιάζει την πρόοδο που έχει κάνει όσον αφορά στη μείωση των δαπανών της και στην εξυγίανση του ισολογισμού.

Οι εκπρόσωποι των GM και SAIC αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα