Στα 32,73 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 07:51

Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο ετών αναρριχήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι η Βενεζουέλα, η τέταρτη μεγαλύτερη προμηθεύτρια πετρελαίου των ΗΠΑ δεν θα καταφέρει να αναπληρώσει τα κενά των εξαγωγών που έχει προκαλέσει η απεργία.

Ο Αλί Ροντρίγκεζ, ο πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών της χώρας Petroleos de Venezuela S.A. δεν θα μπορέσει να κρατήσει την υπόσχεσή του να επανέλθουν οι εξαγωγές πετρελαίου στα φυσιολογικά επίπεδα τον επόμενο μήνα, αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 21% από την έναρξη της απεργίας στις 2 Δεκεμβρίου.

Η τιμή του αργού πετρελαίου για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 24 σεντς ή 0,7%, φθάνοντας στα 32,73 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 4 Δεκεμβρίου του 2000. Το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε 12 σεντς υψηλότερα, ποσοστό 0,4% φθάνοντας στα 32,61 δολ. το βαρέλι στις 11:57' π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα