ΥΠΟΙΟ: Θέλουμε δίπλα μας την αντιπολίτευση

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 15:40
AΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Την ανάγκη η αντιπολίτευση να σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση «αυτήν την κρίσιμη ώρα» υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής, κατά την προημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

«Σε αυτή την μάχη, την αντιπολίτευση την θέλουμε δίπλα μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για στείρες αντιπαραθέσεις. Αντιθέτως έχουμε ανάγκη από εθνικές συμφωνίες» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως μπροστά μας έχουμε δύο δρόμους: «Το δρόμο της αλήθειας, της υπευθυνότητας και της εθνικής ενότητας και το δρόμο της δημαγωγίας της ανευθυνότητας και του εθνικού διχασμού».

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τόνισε πως «η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων του, σημείωσε πως ο στόχος για έλλειμμα 3,7% το 2009 και 3,2% το 2010 δεν περιλαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα, που αναμένεται να αποδώσουν τα μέτρα για την περιστολή των κρατικών δαπανών. Διαβεβαίωσε δε πως «τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς εκπτώσεις, χωρίς εξαιρέσεις».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στον πρόεδρό του αναξιοπιστία και ανευθυνότητα.

Οι πολίτες περιμένουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μη συμβάλλει στην αναπαραγωγή της φήμης ότι η Ελλάδα καταρρέει, θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διότι δεν βρίσκει χρήματα. «Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι μέχρι σήμερα έχουμε καλύψει περίπου το 35 έως 40% των δανειακών αναγκών μας για όλο το έτος» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ.

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: «Ποια είναι η υπευθυνότητά σας; Όταν την ώρα που λέτε ότι καταρρέει η οικονομία υπόσχεστε λαγούς με πετραχείλια;».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα