Coca-Cola: Μείωση κερδών στο δ’ τρίμηνο

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 15:53
UPD:16:05

Στα 995 εκατ. δολάρια ή 43 σεντς ανά μετοχή υποχώρησαν τα κέρδη της μεγαλύτερης παρασκευάστριας αναψυκτικών στον κόσμο, Coca-Cola Co., στο τέταρτο τρίμηνο, έπειτα από διαγραφές στην αξία ενεργητικού της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.

Ένα χρόνο νωρίτερα, τα κέρδη της είχαν ανέλθει σε 1,21 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εξαιρουμένων των διαγραφών, η Coca-Cola εμφάνισε κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της υποχώρησαν σε 7,13 δισ. δολάρια από 7,33 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2007, έναντι 7,58 δισ. δολαρίων που ανέμενε η αγορά.

Η Coca-Cola, η οποία κατέχει ποσοστό 35% στην εταιρεία διανομής Coca-Cola Enterprises, μείωσε τις δαπάνες της και αύξησε τις τιμές προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μειωμένη ζήτηση των καταναλωτών για αναψυκτικά στις ΗΠΑ καθώς και τον αντίκτυπο του ισχυρότερου δολαρίου.

Η Coca-Cola Enterprises ανακοίνωσε χθες τριμηνιαίες ζημίες, επικαλούμενη διαγραφές ύψους 2,3 δισ. δολαρίων λόγω της μείωσης στην τιμή της μετοχής της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola, Μουχτάρ Κεντ, είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο σχέδιο εξοικονόμησης έως 500 εκατ. δολαρίων ετησίως έως τα τέλη του 2011.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα