Αμφισβητούν τα σχέδια

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 00:01
UPD:00:37

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν χθες οι μετοχές διεθνώς εν μέσω φόβων ότι, παρά τα κυβερνητικά σχέδια που προωθούνται, η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και η τόνωση της ανάπτυξης δεν θα έρθουν σύντομα.

Στη Wall Street παρά τη συμφωνία, στην οποία κατέληξαν Κογκρέσο και Λευκός Οίκος, επί του σχεδίου ανάκαμψης, το κλίμα ήταν μέχρι αργά αρνητικό, αποκαλύπτοντας ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί για τη δυνατότητα άμεσων θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομία.

Ωστόσο, τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης οι δείκτες ανέκαμψαν εν μέσω πληροφοριών για προώθηση σχεδίου στήριξης της αγοράς στέγης από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και πάλι ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος στον S&P υποχωρούσε 10%, οδεύοντας προς το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 17 ετών.

Και οι 16 μετοχές του κλάδου ήταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές των SunTrust Banks Inc. και Fifth Third Bancorp να υποχωρούν περίπου 15%.

Σημαντικές ήταν οι απώλειες και για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 1,5% στις 791,26 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είχε διολισθήσει στις 784 μονάδες.

Λονδίνο, Παρίσι και Φραγκφούρτη έκλεισαν με σημαντικές απώλειες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα