«Oχι» στον προστατευτισμό το μήνυμα της G7

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009 14:16
UPD:17:34

Θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι υπουργοί Οικονομίας και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της G7 δεσμεύθηκαν να μην υποκύψουν στον προστατευτισμό.

«Η σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας», αναφέρει το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος των υπουργών Οικονομίας και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των επτά πλουσιότερων χωρών του κόσμου που συναντήθηκαν στη Ρώμη.

«Λάβαμε συλλογικά, έκτακτα μέτρα για να απαντήσουμε στις προκλήσεις αυτές και διαβεβαιώνουμε για τη δέσμευσή μας να ενεργήσουμε από κοινού με πολιτικά μέσα για να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την εργασία και να ενισχύσουμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα», προστίθεται στο κείμενο το οποίο έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο εκ μιας εκ των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη σύνοδο της Ρώμης.

Οι υπουργοί Οικονομίας της G7 δεσμεύονται επίσης να μην υποκύψουν στον προστατευτισμό: «Η G7 εξακολουθεί να δεσμεύεται ότι θα αποφύγει μέτρα προστατευτισμού και ότι δε θα ορθώσει νέους φραγμούς».

Το σχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος είναι πιθανό να τροποποιηθεί ως το τέλος της Συνόδου, στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα