Ελαφρά διαφοροποίηση, κοντά στα 38 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι η ύφεση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, θα μειώσει τη ζήτηση για καύσιμο και ενέργεια.
Η οικονομία της Ιαπωνίας, της μεγαλύτερης χώρας κατανάλωσης πετρελαίου μετά τις ΗΠΑ, συρρικνώθηκε τα μέγιστα από το 1974 το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης. Ο ΟΠΕΚ θα μειώσει κατά πάσα πιθανότητα και πάλι την παραγωγή του τον επόμενο μήνα εάν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν κάτω από τα 40 δολ. το βαρέλι, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Ιρανού εκπροσώπου του, Μωχάμεντι Αλι Χατίμπι.
Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 37,55 δολ. το βαρέλι, 4 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:56 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Νωρίτερα η τιμή του σημείωσε άνοδο έως 43 σεντς, στα 37,94 δολ. το βαρέλι.
Στις 13 Φεβρουαρίου τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 10% στα 37,51 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε έξι ημέρες και τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 21 Ιανουαρίου, καθώς οι διαπραγματευτές που περίμεναν περαιτέρω πτώση του καυσίμου, αγόρασαν αργό για να περιορίσουν τις απώλειες τριημέρου και του εορτασμού της Ημέρας του προέδρου στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια του Μαρτίου λήγουν στις 20 Φεβρουαρίου. Τα συμβόλαια του Απριλίου υποχώρησαν 21 σεντς, ποσοστό 0,5%, στα 41,76 δολ. το βαρέλι σημειώνοντας απώλειες για έκτη συνεχόμενη φορά.
Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 44,70 δολ. το βαρέλι, 11 σεντς χαμηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 9:35 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Στις 13 Φεβρουαρίου υποχώρησαν 30 σεντς, ποσοστό 0,7%, στα 44,51 δολ. το βαρέλι.