Κλειστή σήμερα η Wall Street

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 15:06
UPD:15:28

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων.

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης λόγω της αργίας της Ημέρας των Προέδρων.

Την περασμένη εβδομάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/16/1629787.htm οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κατέγραψαν σημαντική πτώση: ο S&P 500 υποχώρησε 4,8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάρκεια τριών εβδομάδων με αποτέλεσμα να χάνει από τις αρχές του έτους έως σήμερα 8,5% της αξίας του, ο Dow Jones 5,2%, ενώ ο Nasdaq 3,6%.

Την Παρασκευή, ο Dow έκλεισε με πτώση 1,04%, στις 7.850,41 μονάδες, καταγράφοντας το χειρότερο κλείσιμο από τα χαμηλά της 20ης Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επικυρώσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 787 δισ. δολαρίων, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και το οικονομικό επιτελείο του πιστεύεται ότι θα διευκρινίσει τους τρόπους με τον οποίο το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση την ώρα που άλλες κυβερνητικές προσπάθειες στη διάρκεια του προηγούμενου έτους απέδωσαν ελάχιστα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα θα παρουσιάσει επίσης την Τετάρτη σχέδιο που στοχεύει στη μείωση των κατασχέσεων, το οποίο θεωρείται κομβικό για να βάλει τέλος στη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα