«Πάγωμα» των εξαγορών μεριδίων ζητά η Santander

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 17:32

Την άδεια να βάλει «φρένο» στις εξαγορές μεριδίων των αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων ζητά η ισπανική τράπεζα Santander.

Την άδεια να βάλει «φρένο» στις εξαγορές μεριδίων των αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων ζητά η ισπανική τράπεζα Santander μετά από την κατακλυσμιαία κατάθεση αιτημάτων εξαγοράς μεριδίων που αντιστοιχούν στο 80% της αξίας του ενεργητικού.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης –από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας- υποστηρίζει στην αίτηση που υπέβαλε σήμερα ότι το Α/Κ Santander Banif Inmobiliario FII, το μεγαλύτερο στη χώρα, «αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας» αδυνατώντας να καλύψει τις αιτήσεις εξαγοράς μεριδίων των οποίων η αξία ανέρχεται συνολικά σε 2,62 δισ. ευρώ.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο, το οποίο ήταν σε ποσοστό 67% επενδεδυμένο σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 15% επί της αξίας του το διάστημα ανάμεσα στο τέλος του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους.

Η τράπεζα αιτείται εξουσιοδότηση για να αναστείλει όλες τις εξαγορές στο αμοιβαίο κεφαλαίο για τα επόμενα δύο έτη, προκειμένου να «δρομολογηθεί ένα ομαλό πρόγραμμα διάθεσης». Στην πρόταση της αναφέρει ότι τα αιτήματα των επενδυτών θα ικανοποιηθούν αρχικά έως το ένα δέκατο της αξίας τους, και όταν διατεθούν τίτλοι στην αγορά που θα εξασφαλίσουν ικανοποιητική ρευστότητα θα ικανοποιηθεί ένα ακόμη δέκατο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα