GM: Προς πώληση/κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων στην Ευρώπη

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 09:28
UPD:09:36

Στόχος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, είναι να εξοικονομήσει πόρους ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων.

Το κλείσιμο ή την πώληση έως τεσσάρων εργοστασίων της στην Ευρώπη φέρεται να εξετάζει η General Motors, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ικανοποιήσει τους όρους που έθεσε η αμερικανική κυβέρνηση για την οικονομική ενίσχυση της εταιρείας, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε στο πρακτορείο άτομο προσκείμενο στο θέμα, η GM πιθανόν να κλείσει τα εργοστάσια της θυγατρικής Opel στην Αμβέρσα του Βελγίου και στην πόλη Μπόχουμ της Γερμανίας. Επίσης, πιθανόν να πουλήσει το εργοστάσιο στο ¶ιζεναχ της Γερμανίας.

Στόχος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, είναι να εξοικονομήσει πόρους ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία φέρεται έτοιμη να κλείσει ένα εργοστάσιο, λόγω του κλεισίματος ή της πώλησης της μονάδας Saab στη Σουηδία.

Η GM οφείλει σήμερα να παραδώσει έκθεση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει σημειώσει στην περικοπή δαπανών εργασίας και χρέους. Η υποβολή της εν λόγω έκθεσης ορίστηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη κρατικής βοήθειας 13,4 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι οι μονάδες Opel, Saab και Vauxhall κατασκευάζουν οχήματα σε εννέα εργοστάσια, σε συνολικά τέσσερις χώρες της Ε.Ε. Το κλείσιμο των εργοστασίων έχει ως στόχο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να μειώσει την παραγωγής της εταιρείας κατά ένα εκατ. οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα