Ζημίες 110 εκατ. δολ. για την Bank of East Asia

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 09:56
UPD:10:00

Τις πρώτες ζημίες σε διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων δεκαετιών ανακοίνωσε η Bank of East Asia, έπειτα από διαγραφές στις οποίες προέβη, που σχετίζονται με επενδύσεις στις πιστωτικές αγορές.

Ειδικότερα, η τράπεζα εμφάνισε, το εξάμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ζημίες ύψους 855 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (110 δολ. ΗΠΑ), έναντι κερδών 2,26 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ ένα χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Βέρα Λουνγκ, η τράπεζα – η τρίτη μεγαλύτερη στο Χονγκ Κονγκ βάσει χρηματιστηριακής αξίας – δεν είχε εμφανίσει ζημίες τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1960.

Οι μετοχές της Bank of East Asia υποχώρησαν πέρυσι κατά 23%. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Ντέιβιντ Λι, οι επιβαρύνσεις από τα αποκαλούμενα «κακά δάνεια» υπερδιπλασιάστηκαν. Τον Σεπτέμβριο, μάλιστα, η κεντρική τράπεζα του Χονγκ Κονγκ παρείχε εγγυήσεις για όλες τις καταθέσεις της.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Standard του Χονγκ Κονγκ, ο Λι έχει ενημερώσει τους εργαζομένους της τράπεζας πως δεν θα λαμβάνουν αποδοχές μία ημέρα κάθε μήνα, από το Μάρτιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για περικοπή δαπανών.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η Bank of East Asia διέθετε 69 υποκαταστήματα στην Κίνα – έναντι 75 υποκαταστημάτων που είχε προγραμματίσει να ανοίξει ο Λι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα