Στρος-Καν: Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι υγιές

Εκκληση για στήριξη των τραπεζών και διεθνή συντονισμό
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 11:19

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα απέχει πολύ από το να είναι υγιές, τόνισε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

«Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη υγιές και κατά συνέπεια τα αποτελέσματα της ανάκαμψης δεν είναι επαρκώς σημαντικά», δήλωσε, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ενισχυθούν τα σχέδια υποστήριξης προς τις τράπεζες και ο διεθνής συντονισμός.

Όπως επισήμανε ο Στρος-Καν, τα κράτη ακολούθησαν τις συστάσεις του ΔΝΤ ως προς τα σχέδια ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας – αν και η έκτασή τους δεν είναι επαρκής στην Ιαπωνία, την Ευρώπη και ορισμένες άλλες χώρες – ωστόσο το πρόβλημα εντοπίζεται στον τομέα των τραπεζών.

Πρέπει να φθάσουμε μέχρι το τέλος της εκκαθάρισης των ισολογισμών των τραπεζών, διαδικασία που δεν εφαρμόζεται με την απαραίτητη ταχύτητα, ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα σχέδια που εφαρμόζονται, αν και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι επαρκούς έκτασης.

«Ο συντονισμός βελτιώνεται, αλλά δεν είναι επαρκούς έκτασης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα