Αντιμέτωποι με την ανεργία έως 3,5 εκατ. Ευρωπαίοι

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά εργασίας
Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 17:22
UPD:17:23

Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, οι επιπτώσεις από την κρίση αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο το μεταλλουργικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα των logistics και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Δυσοίωνες προβλέψεις περιλαμβάνει η πρώτη μηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την αγορά εργασίας στην Ευρωπαϊκη Ένωση. Σύμφωνα με αυτή, έως 3,5 εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απώλειας της θέσης εργασίας τους εντός του 2009, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Τους επόμενους μήνες προβλέπεται περαιτέρω χειροτέρευση σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας (...) με τη συνολική απασχόληση να μειώνεται κατά 1,6%, ή περίπου 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας» αναφέρεται στην έκθεση.

Επίσης, η ανεργία στις 27 χώρες-μέλη, η οποία υπολογίζεται σε 7% επί του οικονομικά ενεργού πληθυσμού το 2008, αναμένεται να ανέλθει στο 10% μέχρι το τέλος του 2010.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, οι επιπτώσεις από την κρίση αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο το μεταλλουργικό τομέα, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα των logistics και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Επίσημαινεται όμως η μείωση της απασχόλησης σε αυτούς τους τομείς αναμένεται να αντισταθμιστεί, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, από την ελαστικότητα του τομέα της λιανικής, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί «σημαντικό» αριθμό θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα