Societe Generale: Κέρδη 87 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 08:26
UPD:09:25

Κέρδη εμφάνισε η Societe Generale, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας, το τέταρτο τρίμηνο, καθώς τα κέρδη από τον καταναλωτικό δανεισμό στη χώρα εξισορρόπησαν τις ζημίες από τη λιανική τραπεζική παγκοσμίως και από τα σκέλη διαχείρισης κεφαλαίων.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 87 εκατ. ευρώ (110 εκατ. δολ.) έναντι ζημιών 3,35 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, όταν η τράπεζα αντιμετώπισε προβλήματα από τις παράνομες συναλλαγές του Ζερόμ Κερβιέλ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι τα κέρδη της SocGen θα ήταν 109 εκατ. ευρώ.

Το τέταρτο τρίμηνο, το σκέλος τραπεζικών επενδύσεων εμφάνισε κέρδη 56 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 3,92 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη του καταναλωτικού σκέλους μειώθηκαν 1,3% στα 311 εκατ. ευρώ. Οι διεθνείς τραπεζικές δραστηριότητες εμφάνισαν ζημίες 76 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες από το σκέλος διαχείρισης κεφαλαίων διευρύνθηκαν στα 152 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της τράπεζας πέρυσι σημείωσαν απώλειες 68% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 13,2 δισ. ευρώ. Χθες, οι μετοχές της SocGen υποχώρησαν 9,6% στα 22,75 ευρώ - στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Οκτώβριο του 1998 - εν μέσω ανησυχιών ότι οι δραστηριότητές της στην ανατολική Ευρώπη θα υποφέρουν από τη συρρίκνωση της οικονομίας της περιφέρειας.

Η γαλλική κυβέρνηση διέθεσε τον Δεκέμβριο στις έξι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Societe Generale, ποσό ύψους 10,5 δισ. ευρώ, μέσω της αγοράς αξιών. Τον μήνα που πέρασε η Societe Generale ανακοίνωσε ότι έλαβε 1,7 δισ. ευρώ, από το δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης των τραπεζών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα