Υπερτριπλάσια κέρδη για την Carlsberg

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 10:19

Υπερτριπλάσια εμφανίστηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης σκανδιναβικής ζυθοποιίας, Carlsberg, στο τέταρτο τρίμηνο, μετά την απόκτηση μονάδων της Scottish & Newcastle, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα περιορίσει τις δαπάνες της λόγω της κρίσης.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 124 εκατ. κορόνες (21 εκατ. δολ.) από 37 εκατ. κορόνες ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 110 εκατ. κορόνες που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 34% στα 14,5 δισ. κορόνες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Carlsberg προβλέπει ότι η ανάπτυξη των πωλήσεών της δεν θα συνεχιστεί φέτος, σε όρους κορονών, εξαιρουμένων των εξαγορών και συγχωνεύσεων, καθώς η μπύρα είναι «ανθεκτική αλλά όχι άτρωτη στην οικονομική ύφεση».

Η δανέζικη ζυθοποιία κατέβαλε ποσό ύψους 4,3 δισ. στερλινών (6,1 δισ. δολ.) για την απόκτηση μονάδων της S&N, διπλασιάζοντας έτσι το μέγεθος των παγίων της στη Ρωσία – σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση εξαπλώνεται και στην ανατολική Ευρώπη.

Για το 2009, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει καθαρά κέρδη άνω των 3,5 δισ. κορονών, έναντι κερδών 2,63 δισ. κορονών το 2008. Οι αναλυτές τα αναμένουν στα 3,66 δισ. κορόνες.

Από τις αρχές της χρονιάς και μέχρι χθες, οι μετοχές της Carlsberg έχουν αυξηθεί κατά 10%, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των τίτλων που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Beverages Index, ο οποίος έχει υποχωρήσει κατά 4,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα