Βενεζουέλα: Σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 12%

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 12:12
UPD:13:42

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου τουλάχιστον κατά 12% σχεδιάζει να προχωρήσει η Βενεζουέλα, σε συνεργασία με ξένους επενδυτές, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο εμπιστευτικό έγγραφο.

Το πρότζεκτ αναμένεται να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της χώρας – ύψους τριών εκατ. βαρελιών την ημέρα – κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, εντός της επόμενης επταετίας. Το κόστος του θα ανέλθει σε 18,4 δισ. δολάρια, έναντι οκτώ δισ. δολαρίων που εκτιμούσε η κυβέρνηση ότι θα δαπανήσει για την παραγωγή πετρελαίου, τον Ιούνιο.

Η νέα αυτή εκτίμηση έρχεται μετά την πτώση των τιμών πετρελαίου κατά 76% από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου και τις αποφάσεις πολλών ομίλων να καθυστερήσουν τα έργα έρευνας και εξόρυξης από τον Καναδά μέχρι το Κουβέιτ, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, Petroles de Venezuela, επιθυμεί αυτό το πρότζεκτ καθώς και άλλα δύο στη Ζώνη του Ορινόκο να είναι τα πρώτα έργα που θα υλοποιήσει η χώρα με ξένους επενδυτές από τότε που ο πρόεδρος Τσάβες εθνικοποίησε το πετρέλαιο, το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα