HP: «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για το 2009

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 12:43

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο προέβλεψε χθες ότι η οικονομική αδυναμία του προηγούμενου τριμήνου θα συνεχίσει να πλήττει τα έσοδά της.

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα οικονομικά μεγέθη στο σύνολο της χρονιάς προέβη η Hewlett-Packard, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τα τριμηνιαία έσοδά της. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 6%.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο προέβλεψε χθες ότι η οικονομική αδυναμία του προηγούμενου τριμήνου θα συνεχίσει να πλήττει τα έσοδά της. Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση μείωσε τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στη χρήση 2009 κατά περίπου 14 δισ. δολάρια.

«Δεν θέλουμε να ποντάρουμε στο γεγονός ότι η οικονομία θα βελτιωθεί», δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Μαρκ Χαρντ. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στα σχέδια της εταιρείας να δημιουργήσει μια απλούστερη διάρθρωση των δαπανών της.

Αν και οι διαφοροποιημένες επιχειρηματικές γραμμές της HP έχουν καταστήσει την εταιρεία σχετικά ευέλικτη στην οικονομική ύφεση, αυτή παραμένει ευάλωτη στις μεγάλες περικοπές εταιρικών δαπανών στην τεχνολογία.

Για τη χρήση 2009, η εταιρεία προβλέπει κέρδη, εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, 3,76-3,88 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα περίπου 112,5-116 δισ. δολαρίων. Στις προηγούμενες προβλέψεις της έκανε λόγο για κέρδη 3,88-4,03 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 127,5-130 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η Wall Street αναμένει κέρδη 3,78 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 126,6 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα