Γ. Παπαθανασίου: Το σχέδιο θα μας βγάλει από την κρίση

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 13:02
UPD:18:29

Την ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής για την Οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου.

Την ανάγκη να εφαρμοστούν άμεσα όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής για την Οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. «Εχουμε καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα και θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις», εκτίμησε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου, ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή για την έκθεση της Κομισιόν πάνω στο σχέδιο Σταθερότητας, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στο σχέδιο.

Γ. Παπαθανασίου: Το σχέδιο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα και θα μας βγάλει από την κρίση

Γ. Παπαθανασίου: Το σχέδιο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα και θα μας βγάλει από την κρίση

Όπως διευκρίνισε, στο σκέλος των δαπανών έχουν καταγραφεί όλες οι ελαστικές δαπάνες που θα περικοπούν κατά 10%, έχει αποφασιστεί η μείωση κατά 10% όλων των συμβάσεων έργου, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημιουργία της μιας αρχής για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο θέμα των εσόδων -πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου- υπάρχει κινητικότητα σε ό,τι αφορά το θέμα της περαίωσης και το θέμα των οργανωτικών αλλαγών που χρειάζονται για να γίνουν πιο αποδοτικοί οι μηχανισμοί του υπουργείου.

«Εχουμε καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα, θα εφαρμοστεί πλήρως και με συνέπεια και αυτό το σχέδιο θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Είμαστε εδώ να το παρακολουθούμε σε συνεχή βάση», κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

ΚΚΕ: Μεγάλο ψέμα τα περί εξόδου από την κρίση

«Μεγάλο ψέμα» χαρακτηρίζει το Κoμμουνιστικό Κόμμα τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως το σχέδιό της θα βγάλει από την κρίση, υποστηρίζοντας πως, αντιθέτως, αποσκοπεί στην προστασία της πλουτοκρατίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/19/1631774.htm .

ΣΥΝ: Εμμένουν στην πολιτική που γέννησε την κρίση

«Κάτω από τη σκιά της επιτήρησης της Κομισιόν, η κυβέρνηση εμμένει σε μία πολιτική που γέννησε την κρίση και δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή», υπογραμμίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τη συνεδρίαση της Διυπουργικής.

Όπως σημειώνεται, «στη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής αποφασίστηκε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, να ακολουθηθούν οι ίδιες αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές που ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους οικονομικά ασθενέστερους». http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/19/1631733.htm

ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση φάσκει και αντιφάσκει

Επικρίσεις κατά του κυβερνώντος κόμματος διατύπωσε και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, κατηγορώντας το πως δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Από την μία πλευρά μιλά για προστασία του εισοδήματος των πολιτών όταν την ίδια στιγμή η Ε.Ε. ζητά σκληρά μέτρα και από την άλλη μιλά για ανώδυνες αλλαγές και τροποποιήσεις» ανέφερε ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/19/1631776.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα