Saab: Επικείμενη αίτηση για προστασία έναντι των πιστωτών

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 13:46
UPD:13:50

Επικαλούμενα πηγές της Saab τα δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου, υποστηρίζουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συνέλθει σήμερα προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο για την εν λόγω προσφυγή.

Έτοιμη να καταθέσει αίτηση προστασίας από τους πιστωτές είναι η Saab, η ζημιογόνος σουηδική θυγατρική της General Motors, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον σουηδικό Τύπο.

Επικαλούμενα πηγές της Saab, τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συνέλθει σήμερα προκειμένου να εγκρίνει το σχέδιο για την εν λόγω προσφυγή.

Χθες, η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι δεν θα αναλάβει τον έλεγχο της Saab μετά την ανακοίνωση της GM ότι επιθυμεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσής της, να απαλλαγεί από το σουηδικό εμπορικό σήμα.

Η Σουηδή υπουργός Επιχειρήσεων Μοντ Ολοφσον χαρακτήρισε ως τον «πιο ρεαλιστικό δρόμο» την επιχειρηματική αναδιοργάνωση της Saab. «Αυτό θα πρόσφερε δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της Saab που είναι πολύ καλές», δήλωσε η Ολοφσον, υπογραμμίζοντας ότι εναπόκειται στη GM να προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση.

«Το σουηδικό κράτος και οι Σουηδοί φορολογούμενοι δεν πρόκειται να γίνουν ιδιοκτήτες εργοστασιακών μονάδων κατασκευής αυτοκινήτων», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι μετέφερε αυτό το μήνυμα στις συζητήσεις με τη GM.

Η Saab απασχολεί περί τους 4.000 εργαζομένους στη Σουηδία, κυρίως στην εργοστασιακή μονάδα στο Τρολχάταν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα