Στοιχεία Αμερικανών πελατών ζητούν οι ΗΠΑ από τη UBS

Αγωγή της αμερικανικής κυβέρνησης σε βάρος της τράπεζας
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 21:11
UPD:22:36

Αγωγή κατά της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS κατέθεσε η αμερικανική κυβέρνηση, ζητώντας την αποκάλυψη της ταυτότητας χιλιάδων Αμερικανών πολιτών με μυστικούς λογαριασμούς στο πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως χθες η UBS συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 780 εκατ. δολ. προκειμένου να επιτύχει εξωδικαστικό συμβιβασμό όσον αφορά στις κατηγορίες ότι «συνωμότησε» για να βοηθήσει χιλιάδες πλούσιους αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιήσουν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για φοροδιαφυγή. Επίσης, συμφώνησε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ορισμένων από τους πελάτες της, οι οποίοι απέφυγαν την καταβολή φόρων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, από τις αρχές της δεκαετίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/19/1631517.htm .

Σύμφωνα με την αγωγή, ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που απέκρυψαν τους λογαριασμούς τους ανέρχεται σε 52.000.

«Την ώρα που εκατομμύρια Αμερικανοί χάνουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους και την ασφαλιστική τους περίθαλψη, προκαλεί αποστροφή το γεγονός ότι τόσες χιλιάδες από τους πιο πλούσιους πολίτες προσπάθησαν να αποφύγουν την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν φόρους» δήλωσε ο βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα