Saab: Προς υποβολή αίτησης προστασίας από τους πιστωτές

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 11:22
UPD:13:13

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές ανακοίνωσε πως θα καταθέσει η σουηδική θυγατρική της General Motors, Saab Automobile, προκειμένου να καταφέρει να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της και να αναζητήσει νέα χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι η Saab εμφάνισε λειτουργικές ζημίες 2,19 δισ. σουηδικών κορονών το 2007.

«Μελετήσαμε και θα συνεχίσουμε να μελετούμε όλες τις εναλλακτικές επιλογές για την χρηματοδότηση ή την πώληση της Saab», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Γιαν-Ακε Γιόνσον, τονίζοντας πως μια επίσημη αναδιοργάνωση φαντάζει ως ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τη δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης εταιρείας.

Σύμφωνα με τη Saab, η χρηματοδότηση για την αναδιαρθρωμένη επιχείρηση θα πρέπει να εξασφαλισθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναδιοργάνωσης, ενώ θα αναζητηθεί τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς.

Η εφημερίδα «Dagens Industri» ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η GM είναι έτοιμη να διοχετεύσει 400 εκατ. ευρώ στη Saab, προκειμένου να τη βοηθήσει να περάσει στην κερδοφορία, εάν το σουηδικό κράτος δώσει εγγυήσεις για μεγαλύτερο δανεισμό προς την εταιρεία

Η εφημερίδα γράφει ότι η GM ενημέρωσε τα συνδικάτα στη διάρκεια συνέλευσης της διοίκησης της Saab ότι είναι έτοιμη να χορηγήσει 3,5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες στην εταιρεία εφ'όσον η σουηδική κυβέρνηση δώσει εγγυήσεις για δάνειο ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων κορωνών στη Saab.

Ενα μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για να βγουν στην αγορά νέα μοντέλα και άλλο ένα μέρος για να καλυφθούν οι ζημιές που είχε η Saab τον περασμένο χρόνο. Στόχος είναι να φθάσει η Saab σε ετήσιες πωλήσεις 120.000-130.000 αυτοκινήτων, κάτι που θα την καθιστούσε κερδοφόρα έως το 2011-2012, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα