ΕΝΚΛΩ: Εως το τέλος Φεβρουαρίου η β’ φάση της χρηματοδότησης

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 13:04

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών, για την άμεση παροχή χρηματοδότησης ποσού 14 εκατ. ευρώ, παρέχει η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου, του Προέδρου της Γ.Σ.Ε.Ε., των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Διοίκησης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών για την άμεση παροχή χρηματοδότησης ποσού 14 εκατ. ευρώ η οποία και θα εκταμιευθεί σταδιακά εντός της εβδομάδας.

Επίσης, η εταιρεία ενημερώθηκε ότι η δεύτερη φάση της χρηματοδότησης με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, επισημαίνει η ΕΝΚΛΩ στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ζητήθηκε να προσκομισθεί επικαιροποιημένο το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο εφόσον κριθεί βιώσιμο, θα παρασχεθεί η επιπλέον ρευστότητα που απαιτείται για την υλοποίησή του και την μακροπρόθεσμη διασφάλιση λειτουργίας της εταιρείας.

«Εν τω μεταξύ, το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεων της εταιρείας εξακολουθεί να παραμένει ληξιπρόθεσμο, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η χρηματοδότηση, όπως αναφέρεται παραπάνω, καθώς και η συνολική χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση όπως θα προκύψει από το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο», καταλήγει η ΕΝΚΛΩ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα