Στο «κόκκινο» η ιταλική μόδα

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 18:09

Κρατική ενίσχυση ζήτησε και ο κλάδος της μόδας στην Ιταλία, καθώς η εντεινόμενη κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη την πιο αστραφτερή βιομηχανία της χώρας.

Η παγκόσμια ζήτηση για ρούχα και αξεσουάρ γνωστών σχεδιαστών έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση τους τελευταίους μήνες –ακόμη και για τους εξαιρετικά εύπορους πελάτες - οδηγώντας τους διεθνείς οίκους σε αναθεώρηση των στρατηγικών τους σχεδίων και συρρίκνωση των εργασιών τους.

Στην ακρόασή ενώπιον της γερουσίας αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής του οίκου Sistema Moda Italia, ο οποίος εκπροσωπεί τον κλάδο κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, επεσήμανε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας και απηύθυνε έκκληση για κρατική αρωγή.

«Ο ιταλικός κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας απειλείται με κατάρρευση υπό το βάρος της διεθνούς οικονομικής κρίσης», τόνισε ο Michele Tronconi στην προσπάθειά του να πείσει τους Ιταλούς γερουσιαστές ότι ο κλάδος της μόδας πρέπει να είναι ο επόμενος στην ατζέντα των κρατικών πακέτων ενίσχυσης, μετά την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κλάδο οικιακών ειδών.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα