Στο ναδίρ εξαετίας έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 19:07

Σε χαμηλά έξι ετών διολίσθησαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα καταδεικνύουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βυθίζεται ακόμη βαθύτερα στην ύφεση.

Οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο στο χρυσό και τα ομόλογα ιδίως μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/20/1632134.htm .

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 738,57 μονάδες μειωμένος κατά 3,3%.

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών. «Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο και το αν θα υπάρξουν περαιτέρω διαγραφές ή μειώσεις μερισμάτων», δήλωσε στο Reuters ο Justin Urquhart Stewart, διευθυντής της Seven Investment Management.

Η ελβετική UBS υποχώρησε κατά 14% , καθώς οι αμερικανικές αρχές ζητούν τα ονόματα 52.000 πελατών της, παρά το πρόστιμο που της επιβλήθηκε. Υπάρχουν κατηγορίες ότι η ελβετική τράπεζα βοηθούσε τους πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

REUTERS

Οι μετοχές των Credit Agricole και Royal Bank of Scotland υποχώρησαν κατά 9% και 11,5% αντιστοίχως. Η Commerzbank έκλεισε με απώλειες 8,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα