Στήριξη των μικρομεσαίων ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 20:30

Την εξεύρεση τρόπων επιχορήγησης των εμπορικών επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους, μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να οδηγηθούν σε νέες καινοτόμους κινήσεις και να βοηθηθούν να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Ανάπτυξης.

Και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Δ. Σκιαδάς και ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Ε. Σταυρόπουλος διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί των προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κρίση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις καλύτερων προοπτικών για το πειραϊκό εμπόριο.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο σύλλογος με τα θέματα που απασχολούν το πειραϊκό εμπόριο προεξέχουσα θέση έχει η πρόταση για την οριστική κατάργηση του σημερινού Κυριακάτικου παζαριού ή η μεταφορά του στο τμήμα της οδού Μ. Ασίας, μεταξύ Κατσουλάκου και Μαγνησίας, στο Ν. Φάληρο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επιφυλάχθηκε να καταθέσει κοινή πρόταση με την Νομαρχία και τον Δήμο Πειραιά.

Για το παραεμπόριο και τις υπαίθριες παρεμπορικές δραστηριότητες "μεταναστευτικού εμπορίου" ζήτησε την αυστηρή λήψη μέτρων.

Έγινε εκ νέου αναφορά στην πρόταση για δημιουργία Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων Πειραιά "Ιπποδάμειος Αγορά" και για δημιουργία χονδρεμπορικού-εξαγωγικού και εφοδιαστικού πάρκου. Για τα δύο αυτά έργα ο σύλλογος ζήτησε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Επίσης ζήτησε την εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για την επέκταση εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων υπερκαταστημάτων και για το θέμα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση του νόμου και συμμετοχή ΕΣΠ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, με προτεινόμενο θέμα "Εταιρική κοινωνική ευθύνη μικρών και πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων".

Ζήτησε ακόμη πραγματική αποδοχή για την διευκόλυνση των πελατών τους στις διαδικασίες του ΤΕΜΠΜΕ από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες και φοροελαφρύνσεις με την δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού στις επιχειρήσεις, αποκλειστικά για την απασχόληση, προστατεύοντας παλαιές και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και με την δέσμευση διατήρησης των θέσεων αυτών για 2 χρόνια.

Ο περιορισμός της πολυνομίας και πολυφωνίας που συχνά δημιουργεί εσκεμμένα αναστάτωση στην αγορά αποτελεί ένα ακόμα πάγιο αίτημα των εμπόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα