RBS: Σχέδια για μείωση δαπανών κατά 1,4 δισ. δολ.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 08:41
UPD:09:58
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Σε μείωση των δαπανών της τουλάχιστον κατά 1,44 δισ. δολάρια σχεδιάζει να προχωρήσει η Royal Bank of Scotland, περιορίζοντας κυρίως το σκέλος επενδυτικής τραπεζικής, στο πλαίσιο των προσπαθειών του διευθύνοντος συμβούλου της, Στέφεν Χέστερ, να διασώσει την τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News.

Όπως υποστηρίζει άτομο προσκείμενα στο θέμα, η RBS θα χωριστεί σε δύο τμήματα μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια. Η μεγαλύτερη υπό κρατικό έλεγχο βρετανική τράπεζα εργάζεται επίσης για την τοποθέτηση περίπου 200 δισ. λιρών σε ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που έχει ως στόχο την προστασία των τραπεζών από δυνητικές ζημίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τον περασμένο μήνα η RBS προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εμφανίσει ζημίες - ρεκόρ ύψους έως 28 δισ. λιρών Αγγλίας, όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2008 στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της RBS, Νιλ Μούρχαουζ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε επικοινωνία του Bloomberg. Εκπρόσωπος της βρετανικής Financial Investments Ltd., το σώμα που διαχειρίζεται τα μερίδια του κράτους στις τράπεζες, επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η βρετανική τράπεζα σχεδιάζει να παραμείνει στα μεγάλα ανά τον κόσμο οικονομικά κέντρα και να αποσυρθεί από κάποιες χώρες στην Ασία, διακόπτοντας ορισμένες γραμμές παραγωγής, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο.

Οι μετοχές της υποχώρησαν πέρυσι κατά 93% καθώς η RBS εμφάνισε ζημίες ύψους 14,3 δισ. δολ. από τοξικά περιουσιακά στοιχεία. Ο δείκτης FTSE All-Shares Banks Index των πέντε μετοχών υποχώρησε την ίδια χρονική περίοδο 68%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα