Χ. Αλμούνια: Πιθανή στήριξη κρατών-μελών της ΕΕ

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 13:15

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια μία χώρα εκτός Ευρωζώνης», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Χοακίν Αλμούνια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός σχεδίου στήριξης κρατών μελών της ΕΕ, ενώ σχεδόν απέκλεισε κάτι τέτοιο για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Η Ουγγαρία και η Εσθονία έχουν λάβει βοήθεια από την ΕΕ, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστούν βοήθεια και άλλες χώρες της ΕΕ, ανέφερε ο Αλμούνια σε οικονομικό συνέδριο στη Μαδρίτη. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια μία χώρα εκτός Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, τόνισε πως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και πως οι πιθανότητες να χρειαστούν τη στήριξη της ΕΕ είναι πολύ λιγότερες.

«Με την Ευρωζώνη, η κατάσταση δεν είναι ίδια, είτε αναφορικά με το δημόσιο χρέος, είτε αναφορικά με το εξωτερικό χρέος, είτε με την ικανότητα αντίδρασης στην ύφεση», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα