Αρνητικό κλίμα και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 11:03

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έπειτα από τη σημαντική υποχώρηση της Wall Street και των ασιατικών αγορών.

Την Δευτέρα, η Wall Street υποχώρησε σε χαμηλό 12 ετών, καθώς η είδηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα αυξήσει το ποσοστό της στην Citigroup δεν κατάφερε να περιορίσει τους φόβους για πιθανή κρατικοποίηση προβληματικών αμερικανικών τραπεζών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 10:21, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφωνόταν στις 3.844,3 μονάδες (-0,17%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.713,06 μονάδες (-0,54%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.914,94 μονάδες (-0,55%).

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται και πάλι οι μετοχές των τραπεζών εν μέσω ανησυχιών για τη σταθερότητα του κλάδου.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 1,41%.

«Ο τραπεζικός κλάδος είναι και πάλι στο επίκεντρο των άσχημων ειδήσεων. Οι πλήρεις κρατικοποιήσεις είναι ολοένα και πιο πιθανές», δήλωσε στο Reuters ο Jacques Henry, της Louis Capital Markets στο Παρίσι.

«Εάν δεν δούμε σύντομα ανάκαμψη, οι μετοχές μπορούν να πέσουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα».

Πιέσεις δέχονταν και οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα εμπορεύματα, λόγω της υποχώρησης των μετοχών μετάλλων και πετρελαίου. Η Xstrata έχανε 2,55% και η Repsol 1,21%.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα