«Βρήκαν» ευκαιρίες

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Παρά τους φόβους για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων διάσωσης και τα νέα δυσοίωνα μακροοικονομικά στοιχεία οι Αμερικανοί επενδυτές δεν μπόρεσαν χθες να αγνοήσουν τις αγοραστικές ευκαιρίες που έχουν παρουσιαστεί.

Υστερα από έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις οι μετοχές της Wall Street εμφανίζουν τις πιο φθηνές αποτιμήσεις από το 1986, γεγονός που έδωσε το κίνητρο για αγορές και απομάκρυνε τους βασικούς δείκτες από τα χαμηλά 12ετίας.

Ο Dow παρουσίαζε κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κέρδη άνω του 2%, ενώ αντίστοιχη ήταν η εικόνα και για τον S&P 500, στον οποίο για πρώτη φορά ύστερα από αρκετό καιρό και οι 10 κλάδοι κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Κέρδη περίπου 9% παρουσίαζαν οι μετοχές των Macy's και Home Depot, καθώς ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου οικονομικά αποτελέσματα. Αξιόλογη άνοδο εμφάνιζε και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος. Οι μετοχές των Bank of America και Citigroup ενισχύονταν περισσότερο από 4%, ενώ άνοδο κατέγραφε και ο τίτλος της JP Morgan, η οποία μείωσε το μέρισμά της κατά 87% προκειμένου να εξοικονομήσει 5 δισ. δολάρια ετησίως.

Το θετικό κλίμα στη Wall Street δεν κατάφερε να στηρίξει τους δείκτες στην Ευρώπη, που βρέθηκαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση στο «κόκκινο». O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,4% στις 719,38 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα