ΕΝΚΛΩ: Διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 12:54
UPD:12:55

Διευκρινίσεις αναφορικά με την χρηματοδότησή της από τις πιστώτριες τράπεζες με ποσό ύψους 14 εκατ. ευρώ, παρέχει η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Στις 20 Φεβρουαρίου, η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει ότι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, η ηγεσία του υπουργείου δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών για την άμεση παροχή χρηματοδότησης ποσού 14 εκατ. ευρώ, η οποία και θα εκταμιευόταν σταδιακά εντός της εβδομάδας.

Επίσης, η εταιρεία ενημερώθηκε ότι η δεύτερη φάση της χρηματοδότησης με το ποσό των 11 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως σημειώνει η ΕΝΚΛΩ στη σημερινή ανακοίνωσή της, μέχρι σήμερα έχει εκταμιευθεί τμηματικά ποσό 9 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου παρακρατήθηκε για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και το Δημόσιο, ενώ με το υπόλοιπο καταβάλλονται οι δεδουλευμένες οφειλές προς τους εργαζόμενους.

«Η μη έγκαιρη εκταμίευση των παραπάνω προβλεπόμενων ποσών θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις για την Εταιρεία. Επομένως, απαιτείται να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα καταβολής των υπολοίπων αναγκαίων ποσών, σύμφωνα με τις ανωτέρω δεσμεύσεις», υπογραμμίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα