Α. Βέμπερ: Πιθανόν να κριθεί απαραίτητη η παροχή βοήθειας σε χώρες της Ε.Ε.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 13:12

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) προειδοποίησε, παρόλα αυτά, πως δεν θα πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή» στις χώρες της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η παροχή βοήθειας στις χώρες της Ευρωζώνης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενδεχομένως να καταστεί απαραίτητη, τονίζει το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ¶ξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Die Welt.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) προειδοποίησε, παρόλα αυτά, πως δεν θα πρέπει να δοθεί «λευκή επιταγή» στις χώρες αυτές.

«Αν, σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, η στοχευμένη βοήθεια προς ξεχωριστά κράτη-μέλη κριθεί απαραίτητη, λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης, τότε αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρές απαιτήσεις και προϋποθέσεις», δήλωσε ο Βέμπερ.

Ο διοικητής της Bundesbank τόνισε επίσης πως δεν μπορεί να φανταστεί μια διάλυση της Ευρωζώνης, καθώς «το κόστος μιας εξόδου θα ήταν τεράστιο για τις επηρεαζόμενες χώρες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα