Nortel Networks: Περικόπτει 3.200 θέσεις εργασίας

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 19:47

Σε περικοπές 3.200 θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η μεγάλη καναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών υποδομών Nortel Networks, σε μία προσπάθεια οικονομικής αναδιοργάνωσης της.

Η μείωση των θέσεων που θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες αντιπροσωπεύει το 10% του προσωπικού της εταιρίας, η οποία απασχολεί συνολικά 30.000 εργαζόμενους, ενώ πριν από δέκα χρόνια απασχολούσε 100.000 εργαζόμενους.

Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο πρώην κολοσσός του Καναδά έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση με σκοπό να αναδιαρθρωθεί ενώ αντιμετωπίζει ακόμη και την προοπτική να «κομματιαστεί».

Η εταιρία που έχει την έδρα της στο Τορόντο μετά από τις 3.200 περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε, αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή επιπλέον 1.800 θέσεων εργασίας.

«Εξαιτίας της άνευ προηγουμένου οικονομικής κατάστασης και της μείωσης των κερδών πρέπει να κάνουμε αλλαγές που θα ωφελήσουν στην οικονομική πρόοδο της εταιρείας» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Nortel, Μάικ Ζαφιρόφσκι σε ανακοίνωση του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα