Natixis: Τριμηνιαίες ζημίες λόγω Μάντοφ, διαγραφών

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 12:45

Ζημίες 1,62 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Natixis, επικαλούμενη τις διαγραφές σε στοιχεία ενεργητικού της καθώς και τα κεφάλαια που έβαλε «στην άκρη» προκειμένου να καλύψει επενδύσεις στην εταιρεία του Μπέρναρντ Μάντοφ (στη φωτογραφία).

Ζημίες 1,62 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα Natixis, επικαλούμενη τις διαγραφές σε στοιχεία ενεργητικού της καθώς και τα κεφάλαια που έβαλε «στην άκρη» προκειμένου να καλύψει επενδύσεις στην εταιρεία του Μπέρναρντ Μάντοφ.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2007, η τράπεζα είχε εμφανίσει ζημίες 900 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο διεύρυνσή τους στα 975 εκατ. ευρώ.

Οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Natixis, Groupe Banque Populaire και Groupe Caisse d’Epargne, πιθανόν να ανακοινώσουν τη συγχώνευσή τους αυτή την εβδομάδα. Η γαλλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, μάλιστα, ότι ενδεχομένως να αποκτήσει μερίδιο στον όμιλο που θα προκύψει, ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση κρατικής βοήθειας έως πέντε δισ. ευρώ.

Μια τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι ευεργετική για τη Natixis, η οποία έχει ανακοινώσει τρία συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών και έχει δει την χρηματιστηριακή της αξία να «βυθίζεται» κατά 95% από το 2006, όταν εισήλθε στο χρηματιστήριο.

«Το τέταρτο τρίμηνο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εμάς όπως και για όλες τις τράπεζες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Natixis, Ντομινίκ Φερέρο, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι η «ριζική αναδιάρθρωση» στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής και η μείωση των δαπανών θα αποδώσουν το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα