Βολές επιμελητηρίων κατά τραπεζών

Εκτακτη γενική συνελευση της ΚΕΕΕ
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 13:23

Επίθεση κατά της πολιτικής των τραπεζών εξαπέλυσαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων όλης της χώρας στην έκτακτη γενική συνελευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γεώργιος Κασσιμάτης.

Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι στη δύσκολη αυτή περίοδο που έχει περιέλθει η οικονομία μας εξακολουθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να υποβάλλουν τη μικρομεσαία επιχείρηση σε πιστωτική ασφυξία, ενώ παρά τις 10.000 εγκρίσεις δανείων από το ΤΕΜΠΜΕ εκτιμάται ότι το πρόγραμμα δεν είναι αρκετό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Δεδομένου του τεράστιου προβλήματος της ρευστότητας και της υποχρηματοδότησης της αγοράς, η έγκριση 10.000 επιδοτούμενων δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και μάλιστα με ελεγχόμενο σε σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων σκοπιμότητα ως προς τις πραγματικές αναγκες χορήγησής τους αποκαλύπτει τις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης να αφουγκραστεί τις αναγκες της αγοράς, να σχεδιάσει τα κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισής τους και τελικά να υλοποιήσει αυτούς τους σχεδιασμούς», δήλωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Π. Ραβάνης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα