ΗΛΕΑΘ: Επιδείνωση μεγεθών στο εξάμηνο λόγω κρίσης

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 13:27

Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών ύψους 110,36 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 7,57% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε για το εξάμηνο Ιουλίου – Δεκεμβρίου η Ηλεκτρονική Αθηνών, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα επηρεάσθηκαν από την παγκόσμια οικονομική αναταραχή.

Τα ενοποιημένα Κέρδη Προ φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν σε 5,30 εκατ. ευρώ, από 10,36 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα Κέρδη Προ Φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,12 εκ. ευρώ, έναντι 6,64 εκ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα Κέρδη Μετά Φόρων κατήλθαν σε 504,36 χιλ. ευρώ, έναντι 4,92 εκ. ευρώ που ήταν την περυσινή περίοδο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σε επίπεδο δαπανών, τα έξοδα του πρώτου εξαμήνου της χρήσης ήταν λιγότερα από αυτά της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ηλεκτρονική, η μητρική εταιρεία κατάφερε να μειώσει τις δαπάνες κατά 1,1 εκ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου η μείωση διαμορφώθηκε σε 1,5 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία ακολουθεί συντηρητικό management και δεν είναι εκτεθειμένη σε πιθανές ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Το γεγονός αυτό της επιτρέπει να διατηρήσει και μακροπρόθεσμα να ισχυροποιήσει τη θέση της στην αγορά», τονίζει η Ηλεκτρονική.

Ο στόχος της, όπως αναφέρει, είναι συμπαγής και ξεκάθαρος: Να παραμένει ένας σημαντικός παίκτης στην ευρύτερη αγορά της Ν.Α. Ευρώπης και να διατηρηθεί ως η Νο 1 ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα.

Μέσα στους στόχους της εταιρείας παραμένει η ορθότερη διαχείριση των αποθεμάτων, ενώ, όσον αφορά στα νέα επενδυτικά σχέδια, αυτά θα συνεχιστούν με πιο ήπιους ρυθμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα