Κίνα: Συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 14:19

«Χείρα βοηθείας» προς τη Γερμανία έτεινε η Κίνα, μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπογράφοντας συμβόλαια δισεκατομμυρίων ευρώ με το Βερολίνο, όπως τονίζει η Ντόιτσε Βέλε σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα, Κινέζοι επιχειρηματίες ξεκίνησαν μια «περιοδεία για αγορές» σε ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την «ΝΒ», οι συμφωνίες αφορούν σε παραγγελίες από 36 κινεζικές εταιρείες προς γερμανικές βιομηχανίες καθώς και σε συμβόλαια συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Όπως ανακοίνωσε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου, Τσεν Ντεμίνγκ, το ύψος τους ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρηματικές συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Βερολίνο, αυτές αφορούν κυρίως στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της κατασκευής μηχανών και μηχανημάτων, των ηλεκτρικών συσκευών και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, των πληροφοριών και της πληροφορικής, σε υφάσματα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, καθώς και στη βιομηχανία χάρτου.

Η κινεζική αποστολή στο Βερολίνο, επικεφαλής της οποίας είναι ο Τσεν Ντεμίνγκ, περιλαμβάνει 200 κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες. Πριν από την υπογραφή των συμφωνιών, η Κίνα είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει σημαντικό τμήμα των τεράστιων συναλλαγματικών της αποθεμάτων για στοχευμένες αγορές στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα