Σε ρυθμούς προϋπολογισμού

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Η παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού στις ΗΠΑ ενεργοποίησε δύο αντίρροπες δυνάμεις στη Wall Street, με αποτέλεσμα συνεχείς, αλλά μικρές διακυμάνσεις των δεικτών ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο.

Η προβλεπόμενη αναθεώρηση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης άσκησε πιέσεις σε εταιρείες του κλάδου υγείας και ασφάλισης, ενώ το αίτημα της κυβέρνησης για αύξηση των κεφαλαίων που θα διατεθούν προς στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος πυροδότησε τραπεζικό ράλι.

Οι εταιρείες UnitedHealth Group, Humana και Aetna είδαν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να υποχωρούν περισσότερο από 11%. Ο επιμέρους δείκτης S&P Ηealthcare index του κλάδου υγειονομικής φροντίδας είχε απώλειες άνω του 3%.

Στον αντίποδα οι τράπεζες JP Morgan Chase, Bank of America και Wells Fargo ενισχύθηκαν περισσότερο από 5%, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε επιπλέον κεφάλαια ύψους 750 δισ. δολαρίων για την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα.

Αξιόλογα κέρδη παρουσίασαν οι μετοχές στη γηραιά ήπειρο. O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,3% και τερμάτισε στις 732,47 μονάδες. Από τις αρχές του έτους πάντως καταγράφει απώλειες 12%, έχοντας ήδη υποχωρήσει 45% το 2008. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού οι τραπεζικές μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα