Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 05:36

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη να περιορίσει τις χειρότερες επιδόσεις κατά την έναρξη έτους από το 1990, καθώς οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κινήθηκαν ανοδικά μετά την αναβάθμιση των μετοχών τους και την άνοδο των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 75,20 μονάδες στις 12:09 μ.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας τις απώλειες του 7,5% του Φεβρουαρίου και την υποχώρηση 16% μέσα στο 2009. Ο δείκτης απώλεσε πέρυσι 50%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών κατά 13%, καθώς η παγκόσμια ύφεση περιορίζει τα κέρδη των εταιρειών από την Toyota Motor Corp. έως την BHP Biliton.

O δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,7% φθάνοντας στις 7.511,20 μονάδες καθώς το γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών διεύρυνε την προοπτική για αύξηση των κερδών των Ιαπώνων εξαγωγέων. Ο Nikkei περιόρισε τις απώλειες αυτόν τον μήνα στο 4,6%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε 1,4%.

Σήμερα στο Τόκιο το υπουργείο Ενεργείας ανακοίνωσε ότι οι βιομηχανίες της χώρας μείωσαν απροσδόκητα την παραγωγή τους κατά 10% τον μήνα που πέρασε καθώς η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου οδεύει προς την πρώτη και χειρότερή της ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα