Deutsche Telekom: Χαμηλότερες ζημίες στα €730 εκατ.

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 08:26
UPD:09:45

Χαμηλότερες ζημίες εμφάνισε, το τέταρτο τρίμηνο, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Deutsche Telekom. Οι καθαρές ζημίες της υποχώρησαν στα 730 εκατ. ευρώ (920 εκατ. δολ.) από 750 εκατ. δολ. πέρυσι, όταν η εταιρεία είχε έξοδα ύψους 1,4 δισ. δολ. για συντάξεις, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αλλαγές στη διοικητική της δομή.

Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε κέρδη 763 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της Deutsche Telekom το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 16,1 δισ. ευρώ από 15,9 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία θα καταβάλει μέρισμα 0,78 ευρώ ανά μετοχή, το ίδιο που είχε διανείμει και κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο γερμανικός κολοσσός αντιμετώπισε τη μείωση συνδρομητών στο σκέλος σταθερής τηλεφωνίας καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε συνδέσεις κινητής, αλλά και τον αντίστοιχο της αύξησης των συνδέσεων Internet υψηλών ταχυτήτων.

Χθες, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, Telefonica, ανακοίνωσε ότι επηρεάστηκε αρνητικά από τη συρρίκνωση των οικονομιών της περιφέρειας.

Τον μήνα που πέρασε η Deutsche Telekom είπε ότι ο αριθμός των νέων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ήταν λιγότερο το τέταρτο τρίμηνο καθώς έχασε συνδρομητές σε Βρετανία και Ολλανδία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα