Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 10ετίας ο πληθωρισμός

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 12:15
UPD:13:47

Στο 1,1% διαμορφώθηκε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, από 1,6% που ήταν το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 0,8%.

Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2% από 2,2%, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία.

Στο 1,1% διαμορφώθηκε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, από 1,6% που ήταν το Δεκέμβριο.

Σε χαμηλά 40 ετών ο πληθωρισμός στην Ισπανία

Στην Ισπανία ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 0,7% το Φεβρουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1969, καθώς η ύφεση έπληξε τη ζήτηση για αγαθά. Τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας είναι χαμηλότερα από αυτά που προέβλεπαν οι αναλυτές. Πιο συγκεκριμένα, ανέμεναν διατήρηση του πληθωρισμού στο 0,8% του Ιανουαρίου. Το ποσοστό του πληθωρισμού στην Ισπανία καταγράφει πτώση κάθε μήνα από τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε ανέλθει στο ρεκόρ του 5,3%. Τα οριστικά στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις 12 Μαρτίου.

Στο 8,2% η ανεργία στην Ευρωζώνη

Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη ανήλθε τον Ιανουάριο στο 8,2%, από 8,1% που ήταν, βάσει αναθεωρημένων στοιχείων, το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία. Τον Ιανουάριο του 2008, η ανεργία είχε υπολογιστεί στο 7,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα