Πούτιν: Η κρίση δεν έχει φτάσει στο απόγειό της

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 15:55
UPD:16:07

«Οι προσπάθειες των μεγάλων δυνάμεων δεν φέρνουν ορατά αποτελέσματα και αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει αρκετό καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Την εκτίμηση ότι το τέλος της οικονομικής κρίσης βρίσκεται μακριά διατύπωσε ότι Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, που σημείωσε μάλιστα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν ορατά αποτελέσματα.

«Το τέλος της οικονομικής κρίσης απέχει πολύ, (η κρίση) δεν έχει φτάσει στο απόγειό της», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «οι προσπάθειες των μεγάλων δυνάμεων δεν φέρνουν ορατά αποτελέσματα και αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει αρκετό καιρό».

Ωστόσο, ο ρώσος πρωθυπουργός σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας ότι οι καιροί θα είναι «δύσκολοι, αλλά όχι καταστροφικοί». «Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. Μπορούμε και θα κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος κατά τη σύνοδο κορυφής που θα έχουν στο Λονδίνο τον Απρίλιο. «Υπολογίζουμε στη συνάντηση της G20 στο Λονδίνο ώστε να ληφθούν πραγματικά μέτρα μεταρρύθμισης των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων», τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα