Συνεδριάζουν οι Ευρωπαίοι για την οικονομία

Κυριακή, 01 Μαρτίου 2009 10:40
UPD:02/03/2009 14:45

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες της Ε.Ε., προκειμένου να εξετάσουν τα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης της οικονομίας, τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη διατήρηση της απασχόλησης και την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα δεσμευθούν ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη, στο πλαίσιο των κανόνων της εσωτερικής αγοράς των 27, τονίζεται στο προσχέδιο της απόφασης που θα συζητηθεί στη σημερινή Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Η σύνοδος θα πρέπει να εξασφαλίσει πως θα γίνει η μέγιστη δυνατή χρήση της απλής αγοράς, ως ατμομηχανής για την ανάκαμψη, προκειμένου να προστατευθούν η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας», τονίζεται στο κείμενο, το οποίο έχει στην κατοχή του το Reuters.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «τα κράτη της ΕΕ αναγνωρίζουν πως το άνοιγμα πιστωτικών διαύλων είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα των δημοσιονομικών κινήτρων που θα πρέπει να αναλάβουν τα κράτη μέλη».

Στο προσχέδιο αυτό αναμένεται να γίνουν πολλές τροποποιήσεις, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων της τρίωρης σύσκεψης κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν στις 13:00 και θα ολοκληρωθούν στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. J. Μ. Barroso και με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου κ. J.C. Juncker.

Στόχος του πρωθυπουργού κατά τις συναντήσεις του με τους ξένους ηγέτες, είναι η προβολή των επιχειρημάτων της χώρας μας για το πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Ο κ Καραμανλής θα επαναλάβει επίσης την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος, για ρυθμούς ανάπτυξης 1% και για διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα