Ψυχολογικό κενό

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 00:01

Με τους χειρότερους οιωνούς άνοιξε η εβδομάδα για τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς τα νέα ανησυχητικά μηνύματα από το χρηματοοικονομικό τομέα πυροδότησαν μαζικές ρευστοποιήσεις και οδήγησαν τους δείκτες πολλά χρόνια πίσω.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 7.000 μονάδων για πρώτη φορά από το 1997, ενώ στην Ευρώπη ο FTSEUrofirst τερμάτισε μία ανάσα από το ιστορικό του ναδίρ. Απώλειες 4,2% είχε ο παγκόσμιος δείκτης MSCI World.

Τροφή στους φόβους των επενδυτών προσέφερε η αποκάλυψη ζημιών - ρεκόρ από την αμερικανική AIG, η οποία και θα λάβει επιπλέον κρατική βοήθεια 30 δισ. δολαρίων, αλλά και η απόφαση της HSBC να προχωρήσει στη μεγαλύτερη έκδοση δικαιωμάτων μετοχών της Βρετανίας.

Οι τίτλοι τραπεζών και ασφαλιστικών δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αν και οι ρευστοποιήσεις άγγιξαν όλους τους κλάδους.

Στη Wall Street η Citigroup είδε τη μετοχή της να κάνει βουτιά έως και 20%, η μετοχή της Bank of America υποχωρούσε περισσότερο από 13%, ενώ πτώση περίπου 6% κατέγραφαν οι American Express και PNC Financial Services.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst υποχώρησε 5,2% στις 682,31 μονάδες - μόλις μία μονάδα πάνω από το ιστορικό ναδίρ, που σημείωσε το Μάρτιο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα