«Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται τη βοήθεια της ΕΕ»

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 14:16
UPD:17:23

Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντεπεξέλθει στη χρηματοοικονομική κρίση, δήλωσε στον γερμανικό Τύπο ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Μανουέλ Πίνχο, υποστηρίζοντας πως η χρηματοοικονομική της κατάσταση παραμένει σταθερή.

O υπουργός Οικονομίας της χώρας Μανουέλ Πίνχο.

«Η κατάστασή μας είναι τόσο σταθερή που προς το παρόν δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική βοήθεια της ΕΕ», διαβεβαίωσε ο Πορτογάλος υπουργός στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε πρόσφατα τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας, όπως επίσης και της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

Παρά την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού που συνεπάγεται η υποβάθμιση αυτή, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση της Πορτογαλίας δεν συγκρίνεται με αυτή της Ελλάδας ή της Ιρλανδίας. Η χώρα έχει μειώσει κατά πολύ το δημόσιο χρέος της τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πληγεί από την κρίση στον κατασκευαστικό τομέα και οι τράπεζές της αντιστέκονται ακόμη σχετικά καλά, τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα