Fed: Στις 25 Μαρτίου ξεκινά η εκταμίευση των δανείων TALF

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 17:16

Η Fed προχώρησε επίσης σε μείωση των επιτοκίων και σε «ψαλίδισμα» των εξασφαλίσεων για τα δάνεια που συνδέονται με ενυπόθηκους τίτλους που εξασφαλίζονται με εγγυήσεις από τη Small Business Administration ή για δάνεια με κρατική εγγύηση.

Στις 25 Μαρτίου θα ξεκινήσει η εκταμίευση κεφαλαίων στο πλαίσιο του προγράμματος ύψους 1 τρισ. δολαρίων για ενίσχυση της αγοράς δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, σύμφωνα με δήλωση της Federal Reserve.

Ως εξασφαλίσεις θα γίνουν δεκτοί τίτλοι που εξασφαλίζονται από συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης στόλων οχημάτων και εξοπλισμού.

Η Fed προχώρησε επίσης σε μείωση των επιτοκίων και σε «ψαλίδισμα» των εξασφαλίσεων για τα δάνεια που συνδέονται με ενυπόθηκους τίτλους που εξασφαλίζονται με εγγυήσεις από τη Small Business Administration ή για δάνεια με κρατική εγγύηση, σύμφωνα με δήλωση της κεντρικής τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.

Η Fed και το υπουργείο «εκτιμούν αυτή τη στιγμή ότι οι τίτλοι ενυπόθηκων εξασφαλίσεων (ABS), όπως συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης στόλων ενοικιαζόμενων, εμπορικών και δημόσιων οχημάτων, καθώς και οι ABS που εξασφαλίζονται με μικρές συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης εξοπλισμού, βαρέος εξοπλισμού και με δάνεια και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης γεωργικού εξοπλισμού υπάγονται στη χρηματοδότηση Απριλίου στο πλαίσιο του TALF», η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα