ΥΠΟΙΟ: Προτεραιότητα η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 20:15

Προτεραιότητα της ακολουθούμενης πολιτικής είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας μας με τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις ξένες αγορές, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου σε εκδήλωση που οργάνωσε η HELEXPO για την παρουσίαση της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Αφού σημείωσε πως η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και μετά την εκδήλωση της κρίσης, ανέφερε πως εκτιμάται ότι μέχρι το 2011 οι ελληνικές εξαγωγές θα αυξάνονται με μέσο ρυθμό 2,4%.

Γ. Παπαθανασίου: Να ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό

Γ. Παπαθανασίου: Να ενισχύσουμε τον εσωτερικό τουρισμό

Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε επίσης ότι η ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα η μεγάλη διεθνής οικονομική κρίση.

Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης, επανέλαβε πως εφαρμόζεται συγκροτημένο σχέδιο με στόχο τη διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, τη στήριξη της απασχόλησης και των οικονομικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος αφού δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα